Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Специфики на керамичният нож. Най-издръжливите ножове са керамичните

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Това са възможно най-здравите ножове, като само диамантът е по-здрав и по-остър от материала, от който са направени. Не се нуждаят от заточване, защото издържат дълги години. Не придават вкус на метал на храната за разлика от останалите ножове. Материалът от който са направени позволява изключително лека и лесна подръжка. Керамичният материал е антибактериален. Още едно уникално качество за тези кухненски прибори Елеком. Несравнимата лекота, с която се работи при използването на този нож е в пъти по - голяма от обикновен метален нож.

Керамичните ножове на Elekom са изработени от керамичен материал, съдържащ циркониев диоксид, което ги прави изключително твърди и остри. Износват се много по-трудно, неръждаеми са и запазват остротата си значително по-дълго от други ножове. В сравнение със стоманените ножове, керамичните ножове на Elekom са много по-леки заради материала, от който са направени. Улесняват рязането на всякакъв вид храни, а гладката им повърхност ги прави изключително лесни за почистване. Неръждаемостта на керамичния материал допринася за по-дългия живот на ножовете и по никакъв начин не влияе на вкуса на храната.

Технология на производство
Керамичните ножове са произведени от изключително здрава керамика съдържаща циркониев диоксид и като цяло се водят за най-острите ножове за рязане. По-точно това е керамичен прах, от който с помощта на мощни преси чрез голям натиск се оформят заготовки. Те са много крехки и биха се счупили лесно дори при лек удaр. Разбира се, това се променя коренно след изпичането на ножа при температура около 1400 градуса. Резултатът е изключително здрав, но все още тъп нож. Заточването става чрез шлайфане с диамантен диск. Ножовете произведени по тази технология в последствие не се нуждаят от заточване и остават остри и здрави години на ред.

Основни предмства на керамичните ножове

- винаги остри и изключително здрави - това са най-важните качества за всеки нож;

- никога не ръждясват за разлика от обикновените метални ножове;
- не усещате метален вкус в храната;
- ножовете са леки и удобни;
- измиват се по-лесно;

Изключителна издръжливост

Изработени от неръждаем материал

Не се оцветяват и не образуват петна

Това са възможно най-здравите ножове, като само диамантът е по-здрав и по-остър от материала, от който са направени

За разлика от ножовете от стомана, керамичните не придават вкус на метал на храната.

Материалът, от който са направени се почиства лесно и не позволява разиване на бактерии

Несравнима лекота при рязане.

Керамичният нож тежи наполовина от обикновения

 

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ В МИЯЛНА МАШИНА!!!

Пазете върха на ножа. Пазете от изпускане на земята

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани